divendres, 25 d’abril del 2008

XIV Festa de la Solidaritat

Intermón Oxfam celebra demà dissabte 26 d’abril la XIV edició de la Festa de la Solidaritat “Un dia per a l’Esperança” que enguany girarà entorn a les emergències i l’acció humanitària. La festa, que té lloc a 47 ciutats espanyoles, discorrerà dissabte a l’Avinguda Blondel de Lleida a partir de les 11 del matí.


Aquesta jornada lúdica i reivindicativa servirà, un any més, per reclamar els drets de les persones que pateixen les conseqüències de les catàstrofes naturals i els conflictes i per donar a conèixer l’acció humanitària que Intermón Oxfam està realitzant a països com Moçambic, Burundi o Guatemala.

A la ciutat de Lleida, l’inici de la celebració anirà a càrrec dels Esporrets d’Artesa de Segre, els quals obriran els actes amb un espectacle per a petits i grans a partir de les 11 del matí. Seguidament, es farà la lectura del manifest, en el qual Intermón Oxfam vol recordar la importància d’actuar de forma immediata, abans, durant i després de qualsevol catàstrofe, essent aquesta la única via que permet oferir una atenció integral a les víctimes. El mateix manifest es tornarà a llegir abans de finalitzar la jornada.

A partir de les cinc de la tarda s’iniciarà una activitat dedicada als nens i nenes, un Conta Contes, que a través de la imaginació vol transmetre els valors de la solidaritat. Finalment, el final de festa anirà a càrrec de la formació musical d’ska i reggae La Família Torelli que oferirà un concert solidari amb un repertori de temes propis i de clàssics jamaicans.


A Catalunya, a banda de Lleida, la Festa de la Solidaritat se celebrarà també a Barcelona, Girona, Tarragona, Sabadell, Mataró, Badalona i Sant Cugat. Per més informació aquí. Noticia trobada i copiada de la Coordinadora d'ONG de Lleida, aquí.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Per raons familiars els diumenges no podem anar enlloc. Així que explican's una mica com va anar i pujan's alguna foto si és que en vas fer.
Què tal, et van regalar algún llibre ben bonic?
Una abraçada ben forta.

Carles Sampietro Lara ha dit...

Hola Antònia

Doncs jo tampoc vaig poder anar-hi. Ja m'hagués agradat, però...

Aquest any estic una mica fora de lloc: ni volteta pel Solidarium ni per la Festa de la Solidaritat.