El projecte Cinema pel poble saharaui neix amb la finalitat de sensibilitzar i donar una parcial solució a les necessitats detectades en oci, activitats culturals i formació audiovisual entre la població de refugiats saharauis dels campaments de Tinduf. L’objectiu és realitzar activitats de difusió cultural emmarcades en l’àmbit cinematogràfic. A més del component cultural i d’entreteniment, aquest projecte té com objectiu apropar l’opinió pública internacional a la situació que viu el poble saharaui en l’exili i a la seva digna supervivència en el desert esperant la realització del referèndum d’autodeterminació. El projecte Cinema pel poble saharaui està dividit en tres activitats: tallers i cursos de formació audiovisual; la creació d’una ret de videoteques amb el material necessari, concretament un centre permanent en cadascun dels campaments; i el Fisahara, és a dir, el Festival Internacional de Cinema del Sàhara.
La quarta edició del Fisahara s’està realitzant des d’ahir i dura fins diumenge. El festival té de caràcter internacional, es realitza a l’aire lliure, és el únic festival de cinema que es realitza en un camp de refugiats i el premi pel guanyador és un camell blanc. Entre els films que formen part de la programació destaquen Caotica Ana de Julio Medem, Mataharis de Iciar Bollaín, Las 13 Rosas de Emilio Martínez Lázaro, En Un Mundo Libre de Ken Loach o films de realitzadors africans. Aquest any es contarà amb la presència de l’actor Javier Bardem, una persona compromesa tal i com va mostrar produint de manera desinteressada el documental Invisibles.
La web del festival aquí. De tots els festivals de cinema que he comentat, aquest és el que més il·lusió em faria anar-hi. El camp de refugiats estan distribuits entorn de Tinduf, que és la ciutat més important; aquest any el festival es realitza a la wilaia de Dajla.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada