dijous, 10 d’abril del 2008

Saps quanta aigua consumeixes al dia?

6 comentaris:

Anònim ha dit...

No es per ser "quisquillós", però aquest video, no es podia haver realitzat amb dibuixos?, ilustracions, dona la sensació de mal gastar encara més l'aigua...en fi...(entre l'escena de rentarse les dens i rentarse les mans, sembla rodada tot d'una tirada, i vinga a gasta aigua!XD)
En fi...trobo que a part d'informar, s'hauria de ficar exemples de com no malgastar-la, ja que es més pedagògic que veure com va raixant...a més per conductes cotidianes, com es dutxar-se, ficar una rentadora, que tots seguirem fent-ho, per molt greu que em sapiga gastar 13 litres...

No sóc molt creient de les dades númeriques que no m'aporten molt, ho sento si el comentari acaba sent ofenos...^^

Carles Sampietro Lara ha dit...

Sí, el video es podia fer amb dibuixos animats per evitar gastar aigua, però:

1) No tothom sap dissenyar un video de dibuixos animats, però en canvi tothom amb una mica de dedicació, es capaç de rodar un video digital.

2) Així és més real i més proper.

3) Gastar aigua per conscienciar la gent no és malgastar aigua.

Per altra banda, és evident que tothom seguirà dutxant-se i posant la rentadora, però el video no diu pas que facis el contrari sinó que:

1) Preten que et donguis compte que en les accions més quotidianes, és consumeix una gran quantitat d'aigua.

2) Que amb un simple gest de tancar l'aixeta mentre et respatlles les dents o t'ensabones les mans, contribueixes a estalviar aigua.

3) Respecte la rentadora, no diu que l'abandonis, sinó que la utilitzis a plena càrrega o te'n compris una més eficient. I això tanbé val pel rentavaixelles!!

4) Respecte la dutxa, la idea és que comparis la quantitat d'aigua que es gasta respecte banyar-se i optis per la dutxa.

En aquest cas no crec que sigui necessari explicar les mesures per estalviar aigua a casa perquè:

1) Són de sentit comú

2) Perquè mirant el video t'haurien de vindre a la ment?

És necessari inclore fotogrames on es veu com es tanca l'aixeta al respatllar-se les dents? Potser si encarem el video per nens de 5 o 6 anys sí, però per nosaltres cal, no?

Quan el dia de demà, si és que arribem a una situació així, hagis de controlar no pasar-te de "x" litres al dia perquè no hi ha més aigua per cap, entendràs que les dades numèriques o quantitatives són equivalents a les dades qualitatives. Quina serà la nostra qualitat de vida amb manca d'aigua? prova a imaginar-ho.

Anònim ha dit...

"No tothom sap dissenyar un video de dibuixos animats, però en canvi tothom amb una mica de dedicació, es capaç de rodar un video digital."Ves,es discutible això, inclós fotografies i ilustracións, un pot montar un video, sense malgasta aigua...
"És necessari inclore fotogrames on es veu com es tanca l'aixeta al respatllar-se les dents? Potser si encarem el video per nens de 5 o 6 anys sí, però per nosaltres cal, no?"Doncs sembla que sí...ja que si portem tants anys malvaratan l'aigua...es per algún motiu, i com a mestre de Primària, et dic, que molts exemples que ens semblen futils, o inecesaris per adults, son els més apropiats.

¡Espero no tenir que imaginar una vida amb manca d'aigua!
I aquesta resposta teva, tan genial, trobo que adjuntarla al video, hagues ajudat una mica més...Ara em marco la xuleria (XD)
En més d'un estudi, s'ha demostrat que un aprenentatge llegit queda més bé que un audiovisual ( per increible que sigui), però si a un aprenentatge audiovisual(pq després del que m'has mencionat, entenc que aquest video, es, quelcom pedagògic),el reforses amb text, l'aprenentatge es molt superior.

Ens veiem! ^^
P.D.:I que plogui! >,<

Carles Sampietro Lara ha dit...

Primer de tot, aquest video no és meu, simplement l'he trobat pel youtube i le penjat la meu bloc. Jo no se fer un video amb dibuixos animats...

A mi em sembla un bon video que no es mereix ser criticat per poc clar o malgastar aigua. No se si és pedagògic ni per qui va adreçat... Però es pot ensenyar explicant-ho tot o sense explicar-ho tot i donant peu a la relfexió com aquest video.

Per mi, el motiu pel qual portem malgastant aigua és perquè fa temps que s'havia d'haver iniciat una campanya per fer entendre que l'aigua és escassa (és cert que ara és molt fàcil dir-ho), i fins que no patim les vertaderes conseqüències de la sequera, des de casa no ens planatejarem vertaderament reduix consums. Això és així; ningú vigila el que gasta fins que es veu amb l'aigua al coll.

Una imatge val més que 1000 paraules. Si les dades no et diuen res, millor les imatges no?

gallo rojo ha dit...

Cuando empecé ha oír que se pedía el boicot a los Juegos Olímpicos, imaginé que se trataba de los Juegos Olímpicos que se van a celebrar en 2012 en Inglaterra y que era en protesta por su intervención en Irak y Afganistán. Pero me equivoqué. Inglaterra es merecedora de la llama olímpica y pertenece al “mundo libre”. Ahora el problema ya no es la lucha por la paz. La cuestión está en el respeto de los derechos humanos y la vara de medición sobre el grado de cumplimiento de estos derechos se la ha apropiado Occidente.

Joan Vicenç ha dit...

És ben adient aquest blog vostre al temps que corren.
No hi acabaràs mai de parlar.
Salut!

Aigua:

http://amicsarbres.blogspot.com/2008/04/el-problema-de-laigua.html