dijous, 17 d’abril del 2008

Makea tu vida

Maquejar ve de maquillar, arreglar, customitzar, personalitzar, reparar, tunejar, adaptar, apanyar,... en definitiva, fer-t’ho més guapo tu mateix. MAKEA és una alternativa a la cultura del utilitzar i llençar.
En l’actual societat de consum, les marques són qualsevol paraula, nom, símbol o objecte que s’utilitzi per identificar i distingir els articles d’un productor respecte als dels seus competidors i donen als productes una personalitat i una imatge tals que ens converteixen en sers dependents d’aquests.
Però MAKEA és una marca que no ven res, representa una actitud de resistència. MAKEA és la intel·ligència i creativitat col·lectiva, que converteix de nou en útil allò que la societat de consum ha depreciat. Es tracta de recuperar el lema do it yourself, allarga la vida útil dels productes, trenca amb la comoditat malgastadora i buida que ens venen en caixes la cultura de consumo.
La marca MAKEA és un punt de referència informativa, en que qualsevol persona pot tindre accés a "receptes" per l’aprofitament creatiu dels drets, i convertir-los així en productes útils per l’hàbitat. Es retroalimenta de coneixements i habilitats personals, aportades per aquells individus que són creadors i tenen ganes de compartir. És tracta de crear una ret de persones que no volen contribuir al creixement de residus, escombraries ni abocadors, i creuen en el potencial del intercanvi lliure de creativitat com força per canviar la societat, respectant un poc més el planeta en que vivim.

El disseny en el projecte MAKEA no és una estètica, ni un valor afegit, ni s’identifica amb cap estil de vida: surt del mateix procés de creació del producte. La web aquí.


PD: El text ha estat extret de la web.

1 comentari:

Jesús Hernández ha dit...

Hola Carles,

Un company de JEV de Cerdanyola a escrit un article sobre renovables que crec que t'interesarà. El pots llegir a:
http://jevcerdanyola.blogspot.com/