dilluns, 14 d’abril del 2008

A la tercera va la vençuda

En els darrers anys s’estan fent avenços molt importants en temes de igualtat. Les dones soldat, la llei de paritat, un govern amb majoria de dones, una dona com a ministra de defensa, llei de matrimoni i adopció per homosexuals...

Celebro les millores assolides per tots els partits polítics que hi ha contribuït però encara s’ha de continuar caminant endavant, el que s’ha aconseguit és molt però encara és insuficient per obtenir un grau real de igualtat: un llei electoral justa que no afavoreixi els dos grans partits, la custòdia compartida... i la república.

La república és un exemple de igualtat social i de gènere. Perquè no es reforma la constitució per a que el primer descendent dels reis sigui l’hereu, independentment del seu sexe? Perquè no s’elegeix democràticament amb unes eleccions? Perquè es segueix amb una institució imposada dictatorialment per Franco quan anteriorment es gaudia d’una república?

En definitiva, perquè no puc aspirar a ser rei? Per què carai sóc diferent? Perquè carai tenen aquest privilegi?

Hi ha una llegenda que diu que la monarquia s’acabarà quan s’ompli el darrer ninxo del Panteó del Monestir de El Escorial, i la realitat és que només en queda un. També cal remarcar que el pare de Juan Carlos I, tot i no regnar, va ser enterrat amb honors de rei al mateix Panteó.
Per mi només hi han dos reis: en Melcior i en Gaspar.

Avui i més que mai, Salut i República!

2 comentaris:

zel ha dit...

Ei, i en Baltasar? Que no sou amics? no, tu racista no, vaja o en Baltasar té connotacions estranyes que desconec?

Carles Sampietro Lara ha dit...

Té una connotació política: el Baltasar és el conceller de medi ambient i no m'ha agradat com ha portat l'assumpte de l'aigua.