dilluns, 26 de novembre del 2007

Som lo que sembrem

La Iniciativa Legislativa Popular (ILP) és un eina de participació política emparada en l’Estatut d’Autonomia i regulada en la Llei 1/2006. Permet que un grup de persones puguin proposar una llei al Parlament i que aquesta sigui sotmesa a votació en el Ple d’aquest organisme; per aconseguir-ho, cal abans recollir i validar un mínim de 50.000 signatures mitjançant els procediments estipulats.

Som lo que Sembrem és una Plataforma creada per Assamblea Pagesa de Catalunya, que aprofitant la ILP, té la finalitat d’aturar el cultiu i desenvolupament d’aliments transgènics a Catalunya així com garantir la informació exhaustiva dels productes alimentaris que contenen matèries primes transgèniques.

La proposta de Llei que s’entregarà al Parlament consta de les següents línies d’actuació: declaració de Catalunya com a Zona Lliure de Transgènics; prohibició immediata dels cultius transgènics que s’obtenen a partir del transgen MON810; etiquetatge clar dels aliments que en el seu procés de producció utilitzen transgènics i els que no; i moratòria al desenvolupament de transgènics a les nostres terres i investigació dels seus efectes negatius.

Si vols participar donant suport a la Plataforma, en la secció convocatòries de la seva web podràs assabentar-te dels dies i llocs on pots trobar la plataforma per signar a favor de la proposta de llei descrita.

3 comentaris:

JORdina ha dit...

Hola,

He nomenat els vostres blocs com a Blocs Solidaris.

Us animo a llegir l'escrit i continuar la cadena:

http://jordinafp.blogspot.com/2007/11/turisme-i-solidaritat.html

Fins aviat!

Jordina Freixanet

Roger M. Puig ha dit...

He hagut de canviar el meu blog. Aquí tens la nova adreça:

http://rogermpuig.blogspot.com

zel ha dit...

És una mica bajanada, però a casa meva hi ha una cançoneta que també és per tu, amic! Petons. Ah, ahir vaig haver d'explicar que són transgènics als meus ninins, pobrets amb 7 anyets, m'ho van preguntar... !