dilluns, 12 de novembre del 2007

Davant el Canvi Climàtic: Actua Ja

Durant aquesta setmana es celebra a València una reunió del IPCC amb la finalitat d’aprovar l’informe de síntesi que configurarà el Quart Informe sobre Canvi Climàtic de les Nacions Unides.

Aprofitant aquesta reunió, nombroses entitats i organitzacions ecologistes, sindicals i socials han convocat una apagada mundial pel dijous 15, tal i com també es va fer el passat 1 de febrer, amb el lema Davant el Canvi Climàtic: Actua Ja.

La finalitat és pressionar les administracions per que adoptin mesures concretes per adaptar-se al canvi climàtic i reduir els seus efectes; la crida consisteix en la desconnexió de qualsevol element de consum elèctric, com ara tancar les llums del local on ens trobem, parar el vehicle si estem conduint, tancar l’ordinador si estem treballant... durant 5 minuts, concretament entre les 20:00 i les 20:05 hores. Molts titllaran aquesta iniciativa com una simple manera de cridar l’atenció mediàtica i consideraran que haurien d’invertir el seu temps en accions realment productives pel medi ambient, però suposo que la majoria recordem nítidament la imatge de la Sagrada Família o la torre Eiffel completament a les fosques; en canvi, segurament pocs recorden la noticia sobre la constatació del canvi climàtic exposada pels experts del IPCC.

Si esteu compromesos amb la salut del planeta considereu aquesta iniciativa com una manera de fer arribar a molta gent la preocupació per un tema cabdal pel futur de la terra.