diumenge, 22 de juliol del 2007

Ritmes de la jungla

Fa dos dissabtes el Canal 33 va emetre dins el programa El Documental un reportatge titulat Ritmes de la Jungla. El documental explica la feina de Balmir de Jesus, director regional de l’estat de Rondònia de l’Ibama (Institut Brasiler de Medi Ambient), qui la seva màxima ocupació es basa en evitar la tala d’arbres il·legal.

En una zona pobra com l’esmentada, la principal eina de treball consisteix en la tala d’arbres de la selva de l’Amazonia per comercialitzar-la; l’Ibama s’encarrega de regular les tales per evitar una possible desforestació atès l’ambició econòmica dels propietaris de les serradores.

El protagonista del reportatge m’ha recordat a Chico Mendes (ja vaig escriure un article sobre ell), ja que procura defensar la selva, defensa el seu ús com a primera matèria però de manera sostenible i respectuosa, intenta preserva el dret dels pocs indis que romanen a la selva per a que visquin sense que l’home blanc els sabotegi, està amenaçat de mort per part dels que volen convertir-se d’or a base de destruir la selva de manera no controlada...

Mireu el documental, és molt interessant.

1 comentari:

ErrareHumanumEst ha dit...

interessant.
Passa't algún dia per http://amicsarbres.blogspot.com