dijous, 26 de juliol del 2007

Festa Major Sostenible

M'agraden molt les festes majors des barris; són festes distretes, informals, entre gent que coneixes, amb la típica botifarrada-sopar de germanor, amb un grup de música que interpreta cançons de tota la vida, els xurrets, les nits d'estiu... Trobo que són unes festes molt especials.
Per la Festa Major del barri Camp d'Esport de Lleida, on ajudo en temes medio ambientals (vegeu l'article de casals ambientals que vaig escriure), vaig procurar que el sopar de la nit del divendres (13 de juliol), acte central de la festa, fos totalment sostenible. Amb aquesta idea vaig procurar que la vaixella emprada fos biodegradable així com disposar de contenidors selectius per separar els diferents residus generats, concretament contenidors per matèria orgànica per tirar la vaixella i les restes de menjar, i contenidors d'envasos per les llaunes de beguda.
L'Ajuntament de Lleida promou que qualsevol tipus d'actes populars siguin respectuosos amb el medi ambient, de manera que cedeix gratuïtament vaixelles compostables i facilita la col·locació de contenidors selectius per poder separa correctament els residus generats. Com a tot, sempre hi ha quelcom negatiu: la vaixella està tan ben feta que sembla de plàstic, amb lo qual, la gent ho tira al contenidor groc. Mira que ja ens pensàvem que això passaria i vam penjar cartells i vam explicar-ho mentre servíem...