diumenge, 21 de setembre del 2008

Conducció eficient, consum intel·ligent


  1. Observi les instruccions de maneteniment del seu cotxe i revisi periòdicament el nivell d'oli. Així obtindrà un major rendiment del seu vehicle i reduirà les emissions de CO2.
  2. Revisi la presió dels pneumàtics tots els mesos. Els pneumàtics amb una presió inferior a l'adequada poden augmentar el consum de carburant fins un 4%.
  3. Retiri el pes innecessari del maleter o dels seients del darrera. Com més carregat vagi el cotxe, més tindrà que treballar el motor i més carburnat consumirà.
  4. Tanqui les finestres, especialment si circula a alta velocitat i retiri el porta equipatjes quan vagi buit. Així es redueix la ressistència a l'aire i es pot disminuir el consum de carburant i les emissions de CO2 fins un 10%.
  5. Utilitzi l'aire condicionat només quan sigui necessari. L'ús excessiu augmenta el consum de carburant i les emissions de CO2 fins un 5%.
  6. Iniciar la marxa només arrancar el motor i apagar-lo quan estigui parat és d¡un minut. Els motors moderns estan dissenyats per ser més eficients quan el conductor comença el trajecte només arrancar el vehicle.
  7. Condueixi a velocitats raonables i sobre tot amb suavitat. Cada cop que acceleri o freni bruscament, el motor consumeix més carburant i produeix més CO2.
  8. Augmenti la marxa el més ràpid possible. En les marxes llargues és quan menys carburnat és consumeix.
  9. Tracti d'anticipar-se al tràfic. Mantingui sempre la distància raonable respecte els altres vehicles per disposar d'un ampli camp visual sobre la circulació i així evitar frenades i acceleracions innecessàries-
  10. Consideri la possibilitat de compartir cotxe per anar a la feina o en el seu temps lliure. Ajudarà a reduir el tràfic i el consum de carburant.
Consells el·laborats per la Comissió Europea i l'Associació Europea de la Indústria del Petroli. Per més informació aquí.

1 comentari:

Asimetrich ha dit...

Bons consells. Però el millor seria disposar d'una xarxa de transport públic eficient a TOT el pais, és a dir, més enllà de Barcelona i les seves rodalies. És molta la gent del camp de Tarragona, ribera d'Ebre, etc que voldria usar el transport públic però no li queda més remei que tirar de cotxe. Suposo que passa el mateix a la província de Lleida.