dijous, 25 de setembre del 2008

Jo sóc antinuclear

Un nom, dos cognoms i una signatura. Amb aquestes armes cada persona pot lluitar contra l'energia nuclear. Si hi estàs d'acord visita aquesta web i suma't a la iniciativa de Greenpeace.


I si no les tens totes, 10 motius per ser antinuclear:

  1. L'energia nuclear és molt perillosa. La tragèdia de Txernòbil ha demostrat la capacitat de fer malbé i generar catàstrofes amb aquesta font energètica.
  2. L'energia nuclear és la més bruta. Les centrals nuclears generen residus radiactius la perillositat dels quals roman durant decennes de miles d'anys i la gestió, tractament i/o eliminació dels quals són qüestions no resoltes a dia d'avui.
  3. L'energia nuclear és la que menys empleu genera per unitat d'energia produïda i menys que qualsevol energia renovable, segons un imforme de CCOO.
  4. L'energia nuclear és molt cara. Necessita forts subcidis estatals (els quals paguem tots...) de forma continuada per poder existir. Un exemple: el cost per la gestió de residus radiactius en Espanya, segons càlculs de l'Empresa Nacional de Residus Radiactius (ENRESA), serà de més de 13.000 milions d'euros fins 2070.
  5. L'energia nuclear no és necessaria. Els casos d'Alemania i Suècia permeten comprovar que, si hi ha voluntat política, és possible abandonar l'energia nuclear al temps que reduir les emissions de CO2 en compliment amb el Protocol de Kioto.
  6. L'energia nuclear no és la solució al canvi climàtic. No podrà ser una solució econòmicament viable i eficient per reduir les emissions de CO2 en la lluita contra el canvi climàtic. De fet, l'energia nuclear està exclosa dels mecanismes financers del Protocol de Kioto.
  7. L'energia nuclear no genera independència energètica. Espanya importa el 100% de l'urani que s'utilitza com combustible en les centrals nuclears, pel que la nostra depedència vers l'estranger és total.
  8. L'energia nuclear també s'acaba. Les reserves d'urani-235 (el combustible dels reactors nuclears) només serviran per unes poques dècades més.
  9. L'energia nuclear no té recolzament social. Les enquestes d'opinió mostren que la immensa majoria dels ciutadans espanyols refusen aquesta forma de produir electricitat.
  10. L'energia nuclear és imcompatible amb un model energètic sostenble. No compleix cap de les seves premises: no és econòmicament eficient, ni socialment justa, ni medi ambientalment aceptable.

3 comentaris:

Albert ha dit...

Fa unes decàdes , tothom era antinuclear, i la energia nuclear era lopitjor...ara fa uns anys semblav a, o almenys m'ho semblava a mi, que l'energia nuclear era l'alternativa, i que no era tant perillosa, realment, és tant perillosa¿?¿ no és l'altrernativa real ?¿?

J.M. ha dit...

L'energia nuclear és terrorífica!
Endavant amb aquest blog.
Salut!

zel ha dit...

Ei, que jo ja et vaig posar el meu comentari d'adhesió incondicional fa dies, rei!!!! Petons no radiactius!