dimecres, 11 de juny del 2008

L'Administración d'Obama migrarà a OpenOffice

Copio un escrit publicat fa uns dies en el brillant bloc Ison 21:





Hoy es un gran día para la libertad y para los estándares abiertos. Uno de las primeras medidas que acometerá Barack Obama, en caso de resultar elegido, será la estandarización de toda la Administración Federal de EEUU a Openoffice.org.


Para Obama, Openoffice es una suite ofimática libre, robusta, fiable y adecuada en el 99% de los casos a las necesidades del gobierno americano. Es más, si alguna oficina de su gobierno requiriera el uso de Microsoft Office, primero tendrá que justificar porqué OpenOffice no es adecuado y en segundo lugar, habrá de adquirirlo con su propio presupuesto.


Esta medida tendrá dos consecuencias importantes para la economía de los EEUU. Primero, serán capaces de mejorar su productividad a un coste cero. En segundo lugar, esta medida dejará las puertas abiertas y allanará el camino para la aceptación y adopción del software libre en el resto de los sectores del país.


La verdad es que nos fascina este hombre. Nos impresiona su coraje, que le ha llevado a vencer en la carrera por la candidatura demócrata frente al imperio Clinton, su sensibilidad con el medio ambiente (amigo de las bicicletas, tiene un híbrido y presume de tenerlo la mayor parte del tiempo aparcado en el garaje) y ahora, por su apuesta inteligente y decidida en favor del software libre.

I jo només puc afegir que Yes we can.


6 comentaris:

Anònim ha dit...

M'ha sorprés veure una noticia de software lliure al teu blog.

Bé, suposo que el Software lliure té una mica a veure amb la sostenibilitat.

També t'agrada utilitzar software lliure?

Albert ha dit...

El tema del software lliure , s'ha de tindre moltes altres coses en compte, està clar que per fer-hi un us personal, a nivell ususari ofimàtics, ok, però que passa si li demanen més utilitats, més a nivell de sistemes, compartir recursos, etc,etc, llavors hem de mirar quin tipus fem anar.

Carles Sampietro Lara ha dit...

Hola Turkil

Doncs sí, m'interessa el software lliure. En temes de cooperació et permet una transferència tecnològica sense cost a gent sense recursos, aquest és el motiu bàsic a partir del qual m'he començat a interessar pel tema.

També he d'admetre que de moment no l'utilitzo ja que per exemple, a la universitat de Saragossa, de moment els ordinadors de la facultat no el porten instal·lat i per una qüestió de comoditat no he fet el canvi.

Més endavant segur que el fai, tot i que no tinc massa idea sobre el tema.

Albert: És cert que el software lliure porta problemes associats com la manca de informació o manuals, segons quins recursos, seguretat... però si s'exten la seva utilització poc a poc anirà millorant. Cada cop hi han més institucions públiques que estan participant en aquest canvi.

Carles Sampietro Lara ha dit...

I cada cop hi ha més gent que comparteix en xarxa els seus coneixements sobre el software lliure... oi Turkil?

Eric Alarcón ha dit...

El software lliure té un gran problema: la usabilitat. Aquest software el fan frikis de la informática, i per tant en el 99% dels casos només ho sap fer anar una persona amb un determinat model mental (i.e. el "friki" de la informàtica -i ho dic jo, que sóc informàtic-).

Reconec que:
-He intentat utilitzar el linux (Ubuntu) i m'ha posat nerviós. La eina de cerca no l'entenc. Em feia compilar no se què per a utilitzar el wifi. Etc.

-He intentat utilitzar l'open office i no he set capaç de canviar l'idioma.


Per a fer programes, a part de saber informàtica, cal conèixer les persones, i per això calen laboratoris d'usabilitat, card sortings, thinkings aloud, focus groups...i sobretot experts en usabilitat. I al món del software lliure no n'hi ha. Actualment la major part del software lliure és frustració.

En fi.
Eric.

Carles Sampietro Lara ha dit...

Estic d'acord amb tu Eric. Això sí, estic convençut que si les administracions i la gent poc a poc comença a emprar el software lliure, es crearà una comunitat de gent disposada a compartir els seus coneixements, que de fet ja comença a existir.

Jo hi confio molt en el software lliure, tot i que admeto que la informàtica no és el meu fort.

Vaig llegir un escrit teu fa temps sobre la usabilitat, tal i com dius.