diumenge, 15 de juny del 2008

Dia Europeu del Vent

Avui es celebra la segona edició del Dia Europeu del Vent. En la web oficial podeu trobar si es fa algun acte en la vostra ciutat (conferències, exposicions, portes obertes per visitar alguns parcs...) així com informació sobre com funciona aquest tipus de generació elèctrica. Si us interessa molt el tema recomano la web de l’Associació Danesa d’Energia Eòlica, molt complerta per saber el seu origen, història, funcionament, avenços tecnològics...

Segons l’Associació Espanyola d’Energia Eòlica, l’ús d’aquest sistema de transformació energètica ha propiciat durant l’any 2007 que s’evitessin les emissions de 18 milions de tones de CO2, l’estalvi de 1.014 milions d’euros en importacions de combustibles fòssils i s’ha assolit una cobertura del 9’5% de la demanda elèctrica arribant en varies ocasions al 40%.

Els motius pels quals molts defensem la implantació d’aerogeneradors com a alternativa al actuals sistemes energètics són perquè es tracta d’una font renovable, neta i de gran potencial malgrat la seva dependència del vent. Aprofitant aquest escrit, vull remarcar que apostar per l’energia eòlica no implica una defensa d’aquesta sense excuses, atès que el seu alt impacte paisatgístic o la mortalitat d’aus si es col·loca enmig d’una ruta migratòria són factors que per mi desaconsellen totalment la seva implantació.