dimarts, 10 de juny del 2008

Bizi Zaragoza

El dilluns de la setmana passada és va inaugurar el Bizi de Saragossa, és a dir, el Bicing de Barcelona, el Sevici de Sevilla o el d-bici de Donostia. És una sort que les ciutats es vagin sumant a aquestes alternatives de transport ecològic per fomentar la descontaminació de la ciutat i la descongestió del tràfic.

El Bizi coincideix amb la imminent inauguració de l’Expo Saragossa, i de moment només hi han estacions en les immediacions del recinte i les riberes del riu, ja que en la resta de la ciutat només es disposen de 4 parades, de manera que de moment està pensat més per fer una volteta el diumenge pel matí per la vora del riu que per ser una aternativa real de movilitat sostenible. Està previst que poc a poc es vagin incrementant el nombre d’estacions de les 30 que ara es disposen fins les 100, i es passaran de les 300 bicicletes fins a 1000 unitats de cara l’any 2010. Esperem que així sigui i no quedi en un acte de cara la galeria amb la Expo.

Noticia i imatge extreta del diari Heraldo de Aragón (1 i 2). Per més informació sobre el Bizi aquí, sobre el Bicing aquí , sobre el Sevici aquí o sobre el d-bici aquí.

1 comentari:

zel ha dit...

Sí, Carles, però jo no puc anar en bici a cole, que tot i que només són quinze quilòmetres, jo sóc d'aquelles que duu la casa a sobre, com els cargols... I no hi ha Viladamat / Torroella bus!!!!
Bromes a part, està molt bé...tot i que els importants gastaran per tots nosaltres amb els seus cotxarros... i els avions, i les curses de cotxes i de motos i...