dijous, 31 de gener del 2008

Lladrucs desesperats

No m’importa si l’animal es capaç de raonar, només se que es capaç de sofrir i, per això, el considero com el meu proïsme. Albert Schweitzer, metge, filòsof, teòleg i músic alemany.

Aquesta frase és un principi d’intencions que tant de bo uns animals haguessin assimilat com una ideologia a seguir. En menys d’una setmana, uns desconeguts han entrat tres vegades a la protectora d’animals de Lleida Amics del Segrià i han mort brutalment 3 gossos.

El primer atac nocturn va succeir la nit del dimarts 22 de gener, amb dos gossos morts; un el van arrossegar fins ocasionar-li la mort i l’altre el van penjar d’un ferro provocant-li un ofec mortal.

El segon acte vandàlic va ocórrer el divendres 25 al vespre al apallissar dos gossos; un té el cos ple de contusions i una hemorràgia intraocular i l’altre també presenta contusions per tot el cos, danys a la mandíbula i una ferida al front.


La que de moment és la tercera i darrera nit tràgica ha tingut lloc el diumenge 27, quan van ofegar un gosset amb la cadena amb la qual estava lligat. Les dues protectores d’animals existents a Lleida, la dels Amics del Segrià i la de Lydia Argilés, han denunciat aquests dies que entre els veïns de l’horta de Lleida han desaparegut uns 20 gossos, tot i que fins ara ningú a presentat cap denuncia als Mossos d’Esquadra. S’especula amb la possibilitat que el motiu d’aquests segrests sigui l’organització de baralles il·legals.

La protectora d’animals Amics del Segrià funciona com una ONG, atès que el seu personal humà en comptes de ser treballadors són voluntaris. Recullen animals abandonats, els mantenen sans, els tracten sanitàriament mitjançant un petit servei veterinari i ofereixen adopcions i servei de guarderia.

Evidentment no es tracta d’una entitat forta econòmicament per comprar tot allò que necessiten pels gossos; no disposen de recursos per pagar vigilància nocturna privada, fet que ha facilitat aquests actes vandàlics; requereixen d’un nou centre per poder mantenir en òptimes condicions els animals atès que ja no hi caben per manca d’espai... Així que com qualsevol contribució a nivell de material, econòmic o adoptant un animal serà molt ben rebuda per part de la protectora. Per saber més sobre aquesta protectora consulteu el seu bloc.

Per acabar us deixo un vídeo molt dur sobre el maltractament d’animals per aprofitar les seves pells. Jo no he estat capaç de veure més d’1 minut; no apta per la gran majoria. Les imatges són suficients per arribar a copsar el terrible sofriment que els gossos de la protectora lleidatana van patir, així com el cant de dolor i súplica de qualsevol animal que es maltractat.


4 comentaris:

zel ha dit...

Nano, jo tampoc, ni mig minut vaig aguantar...Això de les nits tràgiques, té tela, no? Quina colla d'irracionals...

Eduard Muntaner Perich ha dit...

No he ni intentat veure el vídeo. No puc suportar aquesta crueltat.

Ahir vaig escriure sobre Gandhi al blog, i recordo aquesta frase seva:
"Un país, una civilització es pot jutjar per la manera en que tracta als seus animals". No hi puc estar més d'acord.

ErrareHumanumEst ha dit...

Realment bestia, almenys els 20 primers segons.

Només vull comentar un petit detall. Molta gent pensa que totes les pells es fan seguint aquest model que presenta la companyia Suïssa, em sembla que només els xinos i alguns més o fan, desconec ben bé els motius però segons el que m'ha arribat ho fan així per tradició donat que s'aconsegueix millor qualitat de pell.
La veritat és que s'ho podrien començar a estalviar i prohibir-ho...

Tere ha dit...

Es totalmente indignante que ocurran este tipo de cosas. Desde mi blog también lucho por los animales, para que creen esa ley tan necesaria contra el maltrato y abandono animal. Saludos.