dijous, 10 de gener del 2008

Projecte Aqua-Sàhara

Al 2001 va néixer el Projecte Internacional per l’Abastamet dels Campaments de Refugiats Saharauis, una iniciativa impulsada perl Consorci Provincial d’Aigües de Sevilla, Solidaritat Internacional Andalusia, ACNUR i el Departament d’Hidràulica (DH) de la RADS (República Àrab Saharaui Democràtica), amb la finalitat de dotar d’aigua els campaments de refugiats saharauis.

El projecte consisteix en la creació d’infraestructures d’emmagatzemament, abastament i transport d’aigua pels campaments, mitjançant depòsits, conduccions per gravetat, planta de tractament...

La ONG Enginyeria Sense Fronteres es va sumar al projecte, concretament les federacions de Galícia i Astúries, a més de la Universitat de Santiago de Compostel·la (USC).

L’any 2005 es va iniciar el Projecte Aqua-Sàhara, impulsat per la USC, ESF, i el DH de la RADS, que dona continuïtat al Projecte Internacional per l’Abastamet dels Campaments de Refugiats Saharauis.

S-Material ha editat 3 videos sobre els inicis d’aquest projecte per tal de plasmar i poder difondre la feina realitzada. Només penjo el primer, que és el que explica la problemàtica de l’aigua en els campaments de refugiats i la seva situació desesperant. Si voleu mirar els altres dos videos o estar assabentats sobre el projecte, visiteu el bloc que ESF Galícia ha creat.