dijous, 17 de gener del 2008

Premis Unicef de fotografia

A mitjans del desembre del passat any es van donar a conèixer els guanyadors del Premi Unicef de fotografia; un projecte de denuncia en format concurs fotogràfic que permet difondre situacions reals on es violen els drets dels infants. Situacions que tots hem sentit a parlar algun cop i que coneixem, però que al plasmar-les en imatges ens permeten entendre l'horrible present i futur que la vida depararà a aquest infants.

El primer premi va ser per Stephanie Sinclair (EEUU), amb una foto titulada El temor i el recel d'una jove esposa, on es pot observar una nena afgana d’11 anys asseguda al costat del seu marit de 40, amb qui s’ha casat forçosament per tal que la seva família pugui rebre una dot econòmica que els permeti malviure.

El segon premi es va atorgar a Golam Mostofa Bhuiya Akash (Bangla Desh) amb L’explotació dels nens, un retrat de l’explotació laboral infantil d’el seu propi país, on es plasma com un infant ha de treballar tot el dia per un sou ridícul, fent esforços físics excessius per la seva edat i sense poder rebre una educació bàsica, formativa i cultural.

El tercer premi es va concedir a l’alemany Hartmut Schwarzbach, amb La inocència entre el carbó, una instantània d’una nena que juga enmig d’una mina de carbó de les Filipines, un lloc perillós on jugar-hi pel risc de combustió i pel risc de salut que li pot suposar si aquest és el lloc on habitualment juga.