dilluns, 14 de gener del 2008

Encara hi som a temps

Situada al 2050, una àvia i la seva neta dialoguen sobre com era Catalunya a finals del segle XX, és a dir, com eren les nostres contrades en l’època actual.

A partir d’aquesta conversa se’ns dibuixarà el panorama futur de la nostra terra provocat pel canvi climàtic i els motius pels quals l’home va permetre que s’arribés fins aquesta situació. Un mar ple de meduses, anar a la platja equipat amb un vestit-càpsula que protegeix de la radiació solar, un paisatge ple de formigó, la manca d’arbres...



La idea del llibre és comprendre quin pot arribar a ser el futur del planeta terra que els nostres nets els tocarà viure i entendre que ara és el moment d’actuar perquè encara hi som a temps de minimitzar el seu impacte.

Encara Hi Som A Temps, un llibre editat per Columna i escrit per José Luis Gallego, del qui ja vaig ressenyar el seu anterior llibre Pingüins A l’Empordà. El llibre es complementa amb una sèrie d’adreces electròniques per informar-se sobre el tema del canvi climàtic i amb consells pràctics per l’àmbit domèstic per contribuir amb la reducció d’emissions de CO2.

El seu autor és periodista ambiental i escriptor, conferenciant i col·laborador habitual en diferents mitjans de comunicació, actualment té una secció setmanal al programa Els Matins de Josep Cuní (tv3). La seva web aquí.