dijous, 20 de desembre del 2007

Gran Scala

Té sentit engegar un macroprojecte que estarà dotat amb un camp de golf, un parc lúdic aquàtic, llacs artificials i grans extensions d’herba en una zona tant àrida i seca com Los Monegros? Té sentit desenvolupar aquest ambiciós projecte quant fa uns anys Aragó es va posicionar en contra del transvasament de l’Ebre?

Entenc que es realitzin iniciatives com aquesta atès que Port Aventura, Terra Mítica o Disney World són projectes equivalents que amplien l’oferta turística i d’oci d’una zona, generen llocs de treball, impulsen econòmicament una comarca i perquè un s’ho passa pipa en aquests llocs, però crec que en la vida, i especialment en la política, cal ser conseqüents amb les postures del passat.

Jo em vaig posicionar en contra del transvasament de l’Ebre atès les altes pèrdues d’aigua que porta associat aquest sistema –arriben fins un 35%, quelcom inexplicable tècnicament- i perquè la Comunitat Valenciana presenta uns consums molt elevats d’aigua –el fet de disposar de molts camps de golf hi contribueix alegrement- així com de disposar unes altes pèrdues en el sistema de canonades d’aigua de les seves ciutats.

Conseqüentment em posiciono en contra d’aquest projecte. Si no sobrava aigua per cedir a la Comunitat Valenciana, tampoc n’hi hauria d’haver-hi per abastar els consums i necessitats de Gran Scala. L’aigua és un dret universal, però només quan s’utilitza per necessitats bàsiques com beure, cuinar o higiene, però no per fomentar negocis, ja que llavors es converteix en una mercaderia.

6 comentaris:

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

també he ficat cullerada en el meu blog sobre gran scala, mira-ho...salut i ecosocialisme!

Jose Martín ha dit...

Això de Gran Scala és una excentricitat i té una vessant molt perillosa. Pot esdevenir un fracàs estrepitós, econòmicament i ecològica. No entenc l'eufòria de la "societat" lleidatana i de la Franja de Ponent.

Bernat Villarroya i Garcia ha dit...

Realment, és molt trist. Se'n van a l'atre punta del món a fer una cimera sobre el canvi climàtic i mentrestant aquí permeten això. Lamentable.

Anònim ha dit...

El teu bloc ha estat agregat a la nova blogosfera terrtorial: http://www.territori.info.

La blogosfera territorial és un projecte emparat per la Societat Catalana d'Ordenació del Territori (SCOT) que té per objecte donar a conèixer les reflexions presents a la xarxa a l'entorn del territori i dels seus processos i transformacions.

ErrareHumanumEst ha dit...

És curiós perquè aquests mateixos faran la expo08, i el seu tema central serà l'aigua. Quan vaig passar per saragossa l'altre dia ja vaig ensumar-me alguna cosa, tot
havia canviat notablement, grans projectes d'urbanització, gairebé no podia ni comptar les grues, i la ciutat l'havien millorat molt, evidentment a costa de la expo...
Es clar, l'important no és el tema que tracta la expo, sinó l'expo en si mateixa.

De totes maneres, no hem d'anar molt lluny per veure exemples idèntics, per exemple a la Vall fosca, no els hi fa res abaixar-se els pantalons per tal de no treballar o treballar del "xollu",

sense pèls a la llengua, si saben que no poden ser funcionaris i el futur d'aquesta gent passa per unes feines que molts consideren remotes i mal pagades, contents estaran que algú els enxufi al camp de golf, que segur que es treballa poc.

zel ha dit...

La mare que els va matricular, Carles, ens volen fotre de totes totes i que bé que saben vendre la desgràcia, pagarem l'aigua a preu d'or i encara ens haurem d'empassar que és progrés. Salut i petons, i bones diades, amic!