dijous, 27 de desembre del 2007

Carbon Monitoring for Action

Center for Global Development (CGD) és una organització independent i sense cap finalitat econòmica que treballa per reduir la pobresa i la desigualtat a través de la complicitat política dels països més rics del planeta.
CARMA (Carbon Monitoring for Action) és una base de dades impulsada per CGD sobre més de 50.000 plantes d’arreu del món, on es pot obtenir informació sobre les emissions de CO2 i la potencia energètica de les majors centrals de generació elèctrica. La iniciativa té la finalitat de promoure la reducció de CO2 en l’atmosfera, motiu pel qual els diferents centres de producció s’etiqueten per colors i icones que descriuen la seva producció elèctrica, emissions de CO2, quantitat de Co2 per MWh (intensitat) i tipus de combustible.


Després de fer una ullada per la web crec necessari remarcar que els centres de generació elèctrica codificats amb l’etiqueta verda, és a dir, de producció neta atès la seva emissió nul·la o minúscula de CO2, inclou les plantes d’energies renovables com és evident, però també les centrals nuclears atès que aquestes no emeten diòxid de carboni. Per altra banda, tampoc es consideren les emissions associades a tot el cicle real de les centrals (fase de construcció, clausura...), només es tenen en compte les degudes a la producció; tampoc és fa esment dels impactes ambientals d'algunes centrals de grans conseqüències.

Una web molt il·lustrativa i molt interessant per conèixer dades sobre la producció energètica i emissions de CO2 arreu del món. La web de CGD aquí i la de CARMA aquí.

1 comentari:

zel ha dit...

Llàstima, que a les verdes no hi poden incloure de cap de les maneres les nuclears, que no, que no passo per això, que aquestes sense veure's maten a la llarga i a la curta, coi, vaig a l'adreça, salut i una abraçada forta, amic Carles.