dijous, 15 de maig del 2008

Drets Humans

En els darrers dies me assabentat de dues crides adreçades als blocaires amb la finalitat de publicar un escrit relacionat amb un tema en concret avui dia 15. Per una banda, BlogCatalog i Amnistia Internacional han convocat la Bloggers Unite For Humans Rights, amb la intenció d’escriure sobre els drets humans; per altra banda, avui també té protagonisme el Blog About Palestine Day, amb l’objectiu de penjar una entrada relacionada amb causa palestina atès que avui es commemora l’èxode obligat al esclatar la guerra amb Israel.


Darrerament la premsa n’és plena de noticies on la violació dels drets humans és la situació habitual: Tibet, Birmània, Palestina, Sàhara Occidental, Xina, Kurdistan i un llarguíssim etcètera. Prefereixo no fer cap resum històric d’alguns dels conflictes citats perquè de ben segur que algú ho farà i perquè internet és un recurs ideal per assabentar-se. De totes maneres, per citar companys que han seguit la iniciativa, us recomano la lectura de l’Albert Arque que ha compert amb el Blog About Palestine Day, l’Eduard amb el Bloggers Unite For Humans Right i en Josep Antoni Moreno amb les dues causes.



La meva aportació per avui consisteix en citar les noticies del darrer butlletí quinzenal de l’ANUE (Associació per les Nacions Unides a Espanya). En ell es fa difusió sobre l’existència de 9 milions d’analfabets a l’Europa central i oriental; de la futura reunió de l’ONU per estudiar la crisi alimentària; de la propera visita a Espanya del relator especial sobre drets humans en activitats antiterroristes de la ONU; sobre la declaració signada per periodistes sobre el lliure accés a la informació; la tornada de 23.000 sudanesos a les seves llars o que la junta militar de Myanmar ha permès l’entrada d’ajuda internacional a Birmania. Podeu fer-hi una ullada aquí.

Aquestes dues iniciatives són ideals per adonar-se del llarg camí que encara cal recórrer en favor dels drets humans. Finalment, aquí podeu trobar la Declaració Universal dels Drets Humans i especialment recomano que seguiu el bloc d’en Raül Romeva, eurodiputat amb un excel·lent bloc per estar al dia de qualsevol conflicte relacionat amb els drets humans (entre altres).

4 comentaris:

Albert ha dit...

moltes gràcies per fer referència al meu post....

Unknown ha dit...

Carles, t'he deixat un premi d'aquests d'autobombo i plateret a Sàharaponent.
Petons

Anònim ha dit...

Es curioso como de golpe y porrazo los medios de comunicación han logrado desplazar las denuncia y movilizaciones en contra de las violaciones territoriales que comportan las guerras imperialistas (Irak, Afganistan, Palestina,...)hacia una confusa preocupación por el respeto de los derechos humanos, especialmente, a través de una campaña selectiva, que solo observa a los países del Tercer Mundo.
A la vez, resultan muy sospechosas las contradicciones de amnistia internacional alrededor de los DD.HH . Parece que el imperialismo nos está ganando la batalla mediática. Ya nadie se acuerda de Gantánamos. Ahora, los enemigos son los Chinos, a los que los EE.UU desean criminalizar.

Carles Sampietro Lara ha dit...

Doncs farem un esforç per no oblidar.