divendres, 30 de maig del 2008

Agenda: Conferències sobre la problemàtica de l'aigua

  • Conferència debat Aigua a Barcelona: escassetat per sempre?, a càrrec del President del Consell per l'Ús Sostenible de l'Aigua (CUSA), Rafael Mujeriego. Tindrà lloc el proper dilluns 2 de juny, a les 19:30 hores a la sala d’actes de l’Ateneu Barcelonès. Acte gratuït i obert a tothom.

    Com hem d'encarar tècnicament la gestió d'un bé tan escàs com l'aigua? La situació d'emergència s'explica només per causes climàtiques o també ha existit mala gestió? Podem evitar que es torni a repetir en un futur l'emergència que viu Barcelona? En quina mesura la dessaladora d’El Prat resoldrà el problema de l'abastament d'aigua per Barcelona? És necessari el transvasament del Roïne? Un expert mundial en la gestió integrada de l'aigua respondrà a aquestes qüestions, estratègiques per a la ciutat i pel país. Les respostes les trobareu a la conferència.
  • Pel proper mes de juny l’ADENC ha organitzat un cicle sobre la sequera, format amb una conferència i un debat.

    La primera conferència està programada pel dimarts 3 de juny a càrrec de Jordi Martínez, investigador del CREAF/Unitat d’ecologia de la UB. La conferència, que serà de caire divulgatiu, porta per títol La sequera i els ecosistemes mediterranis i es parlarà sobre les adaptacions dels boscos mediterranis al dèficit d’aigua que caracteritza el nostre clima.

    La segona sessió del cicle serà en format de debat sota el títol La sequera: un problema endèmic a Catalunya? i està programada pel dijous 5 de juny. Al debat hi participaran: Gabriel Borràs, Agència Catalana de l’Aigua; Martí Colomer, CECOT; Avel·lí Martorell, Mina pública d’aigües de Terrassa; Joan Ramon Mendo, GEPEC i Manolo Tomàs, Plataforma per la Defensa de l’Ebre.

    Ambdues sessions tindran lloc a la sala d’actes del Diari de Terrassa (Vinyals, 61) a partir de les 7 del vespre. Entrada gratuïta. Places limitades. Per més informació truqueu al telèfon de l’ADENC 93.717.18.87 (Sant Isidre, 140. Sabadell).
  • Setmanes temàtiques sobre Aigua i Desenvolupament Sostenible. Amb motiu de l’Exposició Universal d’aquest estiu, s’ofereixen diferents cursos de formació sobre la temàtica central de l’Expo Saragossa 2008 entre mitjans de juny i principis de setembre. Aquestes jornades també formen part dels cursos oferts en la Universitat d’Estiu de la Universitat de Saragossa.

    Es realitzarà a Saragossa i seran impartides per gent experta en e tema. Els noms dels diferents mòduls són: Aigua i Terra, Aigua i Ciutat, Aigua per la Vida, Aigua Recurs Únic, Serveis d’Abastament i Sanejament, Canvi Climàtic i Fenòmens Extrems, Economia i Finances de l’Aigua, Aigua i Societat, Aigua i Energia, Noves Fonts d’Aigua. Per més informació aquí.