dijous, 14 de juny del 2007

Contes del món de l'aigua

El llibre Contes del Món de l’Aigua (Intermón Oxfam edicions) és un llibre que recull una sèrie de breus històries sobre anècdotes i situacions quotidianes de gent que viu o ha estat en països on aquest tresor líquid escasseja.

Si llegiu aquest llibre no us espereu una explicació tècnica sobre la gestió de l’aigua ni relats d’un alt nivell literari; simplement són històries, verídiques, que solsament pretenen plasmar una realitat que tot i conèixer-la ens costa d’imaginar.

Recomano el llibre a tota persona que disposi d’una tremenda sensibilitat pels drets humans per tal de copsar el sentiment que s’esmicola com gotes entre les línies dels diferents contes, ja que milers de milions de persones viuen en unes condicions pèssimes i sense accés a l’aigua, un dret humà universal. Són escrits breus, fàcils de llegir, acompanyats de boniques il·lustracions i que ens faran recordar una situació que oblidem a suma facilitat.

Si el llegiu recordeu que el Programa de Nacions Unides pel Desenvolupament (PNUD) de l’any 2006 va proposar un pla d’acció mundial amb la fi de garantir el dret a 20 litres d’aigua neta al dia per persona o que 60 litres per persona al dia és el valor de referència a satisfer per càlculs de consum d’aigua en instal·lacions domèstiques en el nostre país.
Potser nosaltres no li donem prou importància atès que amb un simple moviment de canell som capaços d’obtenir aigua neta i a la temperatura que desitgem, però milers de milions de persones (3000 milions es preveu l’any 2025) ni tan sols poden gaudir-ne del seu ús.