divendres, 27 de febrer del 2009

El segon parc fotovoltaica més gran de Catalunya

L'empresa lleidatana d'energies renovables Sofos Solar ha creat per a la companyia de Mollerussa Nufri la segona planta fotovoltaica més gran de Catalunya. La instal·lació, ubicada al terme municipal d'El Poal, ocupa una superfície de 15 Ha i amb 210 seguidors solars és capaç de generar uns 4 milions de Kwh anuals. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va assistir divendres passat a la inauguració de les instal·lacions, que ha presidit el conseller de Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena.

(Fotografia feta per l'empresa Amaneceres Fotograficos)

Els 210 seguidors consten de 64 panells de silici monocristal·lí de 170 o 175Wp i ofereix una potència pic d’aproximadament 10.880Wp. L’àrea d’afectació de cada seguidor és de 136m2, de manera que el conjunt dels 210 seguidors ocupen 2,85Ha.

El parc consta de 10 agrupacions de 100kW i cada agrupació consta de 10,5 seguidors. L’energia en corrent contínua produïda per cada agrupació es transportada fins al seu inversor i aquest la transforma en corrent alterna per la seva posterior injecció a la xarxa elèctrica.

La previsió de generació d’energia elèctrica ascendeix a més de 4 Milions de kWh anuals. Tenint en compte que una família d’entre 3 i 4 persones pot consumir 8000kWh anuals, aquest parc podrà abastir amb electricitat unes 1.200 famílies. Per altra banda, l’estalvi d’emisions a l’atmòsfera es de 6.000.000 kg anuals de CO2.

PD 1: Notícia publicada en la web de l'Ajuntament de Lleida.
PD 2: La foto del parc ha estat feta per l'empresa fotogràfica Amaneceres Fotográficos. La seva web aquí.

2 comentaris:

Albert ha dit...

semblamentira, que al segle 21 , encara estiguem buscant energies alternatives...fa tants anys que aquesta cultura d'alternatives hauria d'estar implicada e implantada al nostre sistema.

Quan podrem veure o tindre a cases particulars tots un sistema d'energia solar, sense que això sigui quelcom extranys i extremadment car...?¿?¿?¡

Carles Sampietro Lara ha dit...

Doncs de moment és car; d'extrany cada cop menys.