dimecres, 4 de febrer del 2009

Una història en bicicleta

Una història en bicicleta és una novel·la de Ron McLarty que va ser publicada el gener de 2005 a Estats Units i que va assolir un èxit de ventes molt important, de fet l'autor Stephen King el va anomenar con el llibre de l'any.

Jo no l'elevo ni de llarg a la mateixa categoria; segons la contraportada del llibre, el protagonista decideix empendre un viatje en busca del que més estima i això el porta a creuar els Estats Units en bicicleta. A mesura que avança aprèn a valorar la vida i l'amor.

A mi m'ha enganxat el llibre perquè la bicicleta és un element protagonista; un home de 43 anys i 126 quilos que travessa un país i les diverses vicissituts que es troba al llarg del camí: la manca de diners per comprar aliments, nits en una tenda de campanya, la trobada amb un grup de ciclistes afeccionats...

No es tracta d'un llibre sobre medi ambient, cooperació o ONGs, però que giri entorn d'una bicicleta fa que hi tingui lloc en aquest bloc. Sempre he tingut ganes de fer una sortida llarga amb bicicleta i aquest llibre m'ha tornat a recordar una capitol pendent en la meva vida que espero complir aviat.