diumenge, 8 de febrer del 2009

Casa Blanca solar (història d'un fiasco)

Llegeixo al fabulós bloc Ison21 que fa anys, quan la crisi del petroli començava a fer-se notar, el president del EEUU Jimmy Carter va decidir impulsar una política de desenvolupament de l'energia solar, la qual va ser batejada com the solar age.

Per donar exemple es va comprometre a fer instal·lar panells solars en la Casa Blanca, però aquest atreviment va consistir en la col·locació de només 2 panells en el terrat de la residència presidencial (la font diu 2 panells tot i que al trailer del documental se'n veuen uns quants més). Quan va arribar el seu successor, Ronald Reegan, els va fer treure. Un va anar a parar al Museu Jimmy Carter i un altre en el terrat de la cafeteria de la Unity College de Maine.

Ara, els suissos Christina Hemauer i Roman Keller ens ofereixen amb el documental A Road not Taken, el camí que van seguir els panells i les diferents opinions i decisions d'aquesta curiosa història, a més de reflexionar sobre perquè no es va apostar realment per una energia alternativa a la del petroli quan aquesta va mostra què podia succeïr si escassejava, situació que aviat tornarem a viure.

Sembla ser que l'Obama vol apostar per les energies renovables, esperem que el temps no ens digui que la seva aportació va ser igual de simbòlica con la d'en Jimmy Carter.


1 comentari:

zel ha dit...

Mira, sense voler m'has fet riure...és que no saben el que tenen entre mans...

Maco, petons!