divendres, 6 de febrer del 2009

Una científica del IPCC de la UdL

Llegeixo al Segre, diari local de Lleida, que la doctora de la Universitat de Lleida (UdL) Lluïsa Cabeza, catedràtica del Departament de Informàtica i Enginyeria Industrial, va participar a finals de gener passat en la redacció del proper informe del Panell Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic (IPCC en anglès) que es publicarà l’any vinent.

El IPCC és un organisme creat per l’Organització Meteorològica Mundial i les Nacions Unides amb la finalitat d’avaluar el canvi climàtic ocasionat per l’activitat humana. La doctora Lluïsa Cabeza, com a especialista en energia solar, ha participat en el informe sobre la contribució i potencial de les energies renovables en la mitigació del canvi climàtic.

Aporto aquestes dades perquè he tingut la sort de conèixer la Lluïsa; va ser professora meva de 3 assignatures quan vaig estudiar l’enginyeria tècnica a la UdL, va ser la directora del meu projecte final de carrera i a més vaig treballar de becari en el grup d’investigació que dirigeix en la UdL, el Grup de Recerca en Energia Aplicada (GREA). M’alegra molt saber que és tota una referent en temes d’energia solar i un honor haver-la conegut.