dimarts, 3 de febrer del 2009

Por el interés que te quiero Andrés

Em fa molta gràcia sentir frases com que les energies renovables poden convertir-se en la solució a la crisi econòmica; darrerament es citen les energies alternatives com l'únic sector que en els propers anys pot desenvolupar-se de manera important i així ajudar el país amb la creació de molts llocs de treball.

És una pena que només es pensi en aquest sector per rescatar el sector econòmic i la variable de la sostenibilitat mai es tingui en compte; és contradictòri veure com el flamant president d'Estats Units el·logia Espanya per apostar per les energies renovables i en canvi el govern de l'estat redueix la prima econòmica de les instal·lacions fotovoltaiques connectades a xarxa de manera dràstica; és lamentable adonar-se que la política antitransvassita no era una declaració de principis sinó una metodologia per guanyar vots.

En aquesta vida els diners i els interessos sempre passen per sobre de tot; és una pena...

1 comentari:

Anònim ha dit...

Doncs sí, estic d'acord amb tú que no es pot pensar en les energies renovables com a única via per sortir de la crisi. El que passa és que els polítics no en tenen ni idea d'aquestes coses (de fet no són enginyers) i es limiten a fer el que els diuen altres. Els polítics són super experts en la creació de "booms" que deixen molta prosperitat però per períodes curts de temps. Que es el que ha passat amb al fotovoltaica: van crear un boom i ara sembla que es frena. Em temo que pot passar el mateix amb la eòlica: es posaran molins de vent per un tub fins que el boom també es desinfli. Per tant només serà un sector pròsper per uns període limitat de temps. Perquè no ens desenganyem: plantar tot el territori de molins de vent i plaques solars de ecològic em sembla que no te res...