dilluns, 25 de febrer del 2008

Ral·lis solars

Una alternativa pels amants del Dakar o la Fòrmula 1, un altre concepte de curses automobilístiques més sostenible que ajuden a desenvolupar una tecnologia de futur que ens serà molt útil i necessària com la tecnologia del hidrogen o els cotxes elèctrics. Alguns dels ral·lies més destacats i reconeguts són els següents:

  • Sun Race: Té lloc a principis de febrer a Austràlia. El recorregut consisteix en anar de Melbourne a Sidney i tornar de nou a Melbourne (2000 Km) en deu dies de cursa. Web.
  • World Solar Challenge: Es realitza a finals de setembre, també a Australia. Té una durada d'una setmana i el recorregut consisteix en creuar el país de nord a sud (3000 Km). Web.
  • North American Solar Challenge: Situada en els Estats Units a mitjans de juliol. En les passades edicions la cursa seguia la ruta 66 sortint de la costa atlàntica fins la pacífica. En la darrera edició el recorregut va canviar i es va sortir de Texas i es va arribar fins Canadà (2500 Km). Web.
  • Ral·li Solar Pherbus: El recorregut canvia cada any però sempre enllaça el sud de França amb Catalunya. Aquest 2008 surt des de Toulouse i arriba a Barcelona. Web.

De ben segur que per les nostres contrades també es deuen fer algunes curses d'aquest tipus, de fet l'ADTS i Fundació Terra organitzen el denominat Rally Solar de Barcelona, però sembla que des de 2006 ja no es cel·lebra aquest aconteixement. Web.