dimarts, 12 de febrer del 2008

Juguem al tabú? (El Poder De Tu Voz)

Fa setmanes que vaig llegir al bloc No Time To Waste alguna cosa referent a un spot d’Amnistia Internacional (AI) anomenat El Poder De Tu Voz que el govern d’Espanya havia vetat la seva emissió per televisió. També fa unes setmanes vaig rebre un mail que parlava sobre el mateix. Amb una mica de retard però, avui mateix per fi l’he visionat.

AI va demanar que s’emetés l’spot gratuïtament al·legant que es tracta d’un spot de servei públic en defensa dels drets humans, però el govern no el considera com a tal, i a més el defineix com políticament partidista, fet que ha provocat la seva prohibició des de fa ja 8 mesos.

Aquí teniu el vídeo; jutgeu vosaltres mateixos.

La meva resposta davant la postura del govern és: ¿¿¡¡##!!?? Quan es denuncia la violació de drets humans, intrínsecament s’està criticant aquells que els toleren o els promouen. Canvia tant l’anunci si en comptes dels rostres de fons de personatges que han violat els drets humans com Gadafi o Putin s’haguessin utilitzat imatges impersonals? No es pot emprar el rostre d’en George Bush, però sí imatges de presos torturats? No es permet emetre el rostre de Fidel Castro, però sí imatges sobre cubans que no poden tornar al seu país per criticar el règim polític? Seria diferents si faltessin al respecte a aquesta gent, que no és el cas.
Per una informació més acurada aquí. Es recorda que tot mitjà de comunicació que emeti aquest spot podria ser multat greument.

1 comentari:

pititeta ha dit...

Realment és vergonyós que existeixi aquesta censura... L'spot és molt bo i precisament perquè, com tu dius Carles, malauradament les cares de les persones que apareixen a l'anunci tenen molt a veure amb la violació dels Drets Humans... Sembla que tenen por de mossegar la mà que els hi dóna de menjar...
Gràcies per fer que, tot i que he tingut un dia de #"!¿ arribi a casa i em facis recordar que val la pena lluitar per alguna cosa i, sobretot sobretot sobretot, que al món encara hi queden persones bones