dimecres, 10 d’octubre del 2007

Pingüins a l'Empordà

Aquest és el darrer llibre que m’he llegit i que recomano per conèixer quins poden ser els efectes del canvi climàtic a Catalunya. El llibre està adreçat al públic en general, utilitza un llenguatge senzill, divulgatiu, fàcil de llegir i és força complert.

Explica què és això del canvi climàtic i els seus efectes, atès que això no només es redueix a un augment de les temperatures degut al increment de CO2, sinó que també cal tindre en compte l'augment del nivell del mar degut al desgel del casquet polar, la variació de temperatures degut la corrent del golf que atempera Catalunya, l’augment de pluges torrencials i la disminució de pluges anuals -tot i que pugui semblar contradictori-, la nova distribució de vegetació que es pot ocasionar...

També es detallen les accions que els ciutadans poden fer per no contribuir al canvi climàtic (que espero que aquestes ja ens sonin a tots), es recomanen webs i llibres per ampliar coneixements sobre el tema i inclús es transcriu el Conveni Marc de les Nacions Unides Sobre el Canvi Climàtic.

L'editorial de Pingüins a l'Empordà és Rosa dels Vents i el seu autor és José Luis Gallego, periodista ambiental i escriptor, conferenciant habitual arreu de Catalunya i col·laborador del programa Els matins de TV3. Per saber més sobre el seu autor, visiteu la seva web, aquí.

1 comentari:

zel ha dit...

I vols dir que en veurem de pingüins? Jo entenc ben bé que el canvi és ara per ara gairebé segur, alguna cosa passa, el que no tinc clara és la qüestió des de la perspectiva en el temps remot, tot això dels canvis cap on ens portaran? Sembla que abans d'una era freda, pel que saben hi ha hagut un escalfament previ. Ai, Carles, que ens trenquem el cap i els qui haurien de fer no han ni signat els protocols... Salut, amic, una abraçada.