dimecres, 24 d’octubre del 2007

El primo de Rajoy o el primo del Rajoy

Aquest paio és ruc. Escolteu les declaracions de Mariano Rajoy durant un col·loqui on resta importància a la problemàtica del canvi climàtic.

No dubtaré dels coneixements del seu cosí, però em sembla més vàlida l’opinió dels científics que conformen el Panell d’Experts sobre Canvi Climàtic (IPCC, sigles en anglès) que el passat mes de febrer van fer públic, mitjançant el Quart Informe sobre Canvi Climàtic, que l’activitat humana és la principal responsable dels desajustos climatològics i que el canvi climàtic és una realitat, ara ja, demostrada científicament.

José Javier Brey Abalo és el ja famós cosí del president del PP, i ha dit que aquestes declaracions han estat extretes de context. Curiós que algú que no es dedica a la investigació sobre el canvi climàtic desqualifiqui experts amb anys de bagatge i dedicació sobre el tema (El País).

Evidentment, les reaccions de polítics no s’han fet esperar: Per una banda, Esperanza Aguirre recolza totes i cadascuna de les opinions del seu president i altres sectors del partit remarquen que les paraules han estat tretes de context (El Mundo). En el bàndol socialista, la ministra de medi ambient Cristina Narbona va definir Rajoy com una persona amb una visió tan curta i tan poc responsable en matèria de canvi climàtic (Cadena Ser). En Joan Herrera l’ha qualificat d’indocumentat (ICV).

Les entitats ecologistes, per la seva banda, tampoc s’han quedat en silenci. Des d’Ecologistes en Acció s’ha dit de Rajoy que confon les previsions meteorològiques amb estudis sobre el clima; Greenpeace ha titllat d’escandaloses les declaracions i WWF-Adena ha dit que aquestes paraules implicaran un retrocés. (Cadena Ser).

A continuació us deixo 4 enllaços audiovisuals sobre la noticia emesa per La Sexta, Cuatro, La 2 i Tele 5 sobre l’informe del IPCC que es va presentar el passat mes de febrer a París per a que constateu com el director del Programa de Medi Ambient de les Nacions Unides (UNEP en anglès, PNUMA en castellà) Achim Steiner, confirma la realitat del canvi climàtic i escolteu alguns dels canvis més importants que poden succeir en el futur.

Aquí teniu una pàgina web que recull l’informe. Aquest està dividit en tres nivells: el primer ha estat traduït al castellà i exposa un resum de l’informe a base de preguntes i respostes breus; el segon, amb anglès, és un versió més extensa i complerta del nivell 1; el tercer són documents científics que demostren l’explicat en els nivell 2, també en anglès.

Aquest quart informe va ser presentat a París el passat febrer, i entre el 12 i 17 de novembre es debatrà i es sotmetrà a aprovació a València. L’informe aprovat serà un document científic que servirà de punt de partida per la propera Convenció de Canvi Climàtic que es celebrarà a Bali el proper desembre i com base per l’acció política dels propers anys.

PD: El canvi climàtic no és l’únic problema; l’habitatge, l’homofòbia, el salari mínim, la immigració, l’especulació urbanística, l'atur... Desafortunadament hi ha molts problemes, i tots són tan importants com per fer brometes.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Veiem els fets cronològicament:

- El PP no vol la visita d'Al Gore a Espanya perquè la considera electoralista (!?)

http://publico.es/agencias/EFE/7928

- Erre que erre en boca del senyor Rajoy

http://publico.es/espana/9121

- La contra a les xorrades del dels "hillosh de plashtelina"

http://publico.es/agencias/EFE/9406

- Aguirre es disculpa, tot i que no del tot (a la manera del PP)

http://publico.es/espana/009574/aguirre/reconoce/precipito/mostrar/acuerdo/dijo/rajoy/cambio/climatico

En fi, que un cop més, el PP disenya una campanya contra tothom, només per replegar-se una mica més en la seva caverna de les conspiracions.

pititeta ha dit...

Aquest paio és un crack! Com es poden dir tantes xorrades en tant poca estona??
Tornant a la polèmica que tant en aquests bloc com en altres llocs: a tot arreu es parla del canvi climàtic i crec que es corre el perill (individus com aquest hi contribueixen) de cremar molt a la gent,que la gent és quedi amb l'anècdota, amb quelcom que està de moda i queda molt "cool", però que no es pari ningu a analitzar el que passa realment. Crec que s'hauria de fer un debat seriós analitzant els pros i els contres sobre aquesta amenaça, enlloc de vanalitar el tema amb tonteries com aquesta... Suposo q és el que fan els polítics sense idees, ara que despres de 3 anys i pico s'han cansat de la seva cantarella de que el PSOE va guanyar les eleccions injustament (en realitat jo tb crec q és van aprofitat del PP: pitjor no és podia fer i ho van aprofitar)
Res, que ara hi ha dos primos famosos: el del Zumosol i el del Rajoy, però jo em quedo amb "Mi Primo el Nano"