divendres, 14 de setembre del 2007

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

oniLa setmana del 22 al 29 de setembre es cel·lebra, com ve essent de costum els darrers 6 anys, la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que pretén concienciar la gent de la necessitat d’una nova manera de mobilitat urbana que eviti els efectes negatius de la sobreutilització dels cotxes així com la intenció d’incrementar l’ús dels transports públics. Per més informació, aquí.

Durant aquests dies, del 22 al 28 es realitzaran Cursos de Condicció Eficient en les quatre capitals de província de Catalunya, a càrrec del RACC i de l'ICAEN . Els cursos són gratuïts, amb una durada de 4 hores, en sessió de matí o tarda, els quals inclouen teoria i pràctica. Per més informació aquí.

Aprofitant el curs, us deixò l’enllaç d’un Manual de Conducció Eficient per Conductors del Parc Mòbil de l’Estat, editat per IDAE i trobat en la web de Renovae, la lectura del qual pot mostrar-nos els motius per reduir combustible i emissions contaminats, a més d’entrendre una mica més la famosa llei dels 80 Km/h.

Si ets una persona que cada dia has d’agafar el cotxe per anar a treballar, prova com a mínim un d'aquests dies de compartir cotxe, agafar el metro, el bus o el tren, munta en bicicleta o simplement ves a peu... Fes-nos aquest favor i reflexiona si et compensa.

Recordeu que el proper dissabte 22 és el Dia Mundial Sense Cotxes. Per acabar deixo l’enllaç d’una ONG anomenada Associació per la Promoció del Transport Públic (PTP) on es pot trobar molta informació sobre aquesta nova mobilitat que cal implantar o us recomano que mireu el documental ¿Quién mató al coche eléctrico? (Who killed the electric car?). Que jo sàpiga només està editat en anglès tot i que es pot trobar amb subtítols amb castellà; jo encara no l'he mirat, tot i que espero fer-ho aviat.

1 comentari:

Izan ha dit...

Carles, des del Mareme hem creat una plataforma d'opinió entre amics i simpatitzants d'ICV i de l'esquerra plural per tal de donar suport a la candidatura de Joan Herrera al Congrés.

No hem trobat el teu correu, si us plau envia'ns uns correu a plataformajoanherrera@yahoo.es i et farem arribar el link i l'accés.

Una abraçada-