dijous, 13 de setembre del 2007

Erin Brocovich

Erin Brocovich és una pel·lícula basada en fets reals on la protagonista descobreix un cas arxivat pel bufet d’advocats on treballa relacionat amb un delicte ambiental de contaminació d’aigües de greus conseqüències pels seus usuaris.

El film mostra una realitat que es pot extrapol·lar al nostre territori, tot i que a una escala molt més reduïda. No és cap barbaritat afirmar que empreses han generat vertits d’aigües amb components tòxics que han causat la mort de la fauna del riu...

He llegit aguna crítica on s’explica que la pel·lícula no tracta el vertader problema d’aquest cas, que fou descobrir que les grans empreses econòmiques controlen la vida dels ciutadans, considerant vida com els interessos i la propia salut, relagant-la a un segon terme quan es juguen amb molt diners. En canvi el film s’enfoca des del punt de vista de la persona que destapa el cas i els sentiments dels afectats.

Tot i això, destaco la pel·lícula perquè agafa aquesta problemàtica ambiental a partir de la qual gira la pel·lícula, tot i que no la definiria com cinema ambiental, com és el cas de la Los Últimos Días del Edén, que ja vaig ressenyar anteriorment.

En definitiva, la pel·lícula em va divertir i em va enganxar des del principi. Va ser dirigida per Steven Soderbergh l’any 2000, i interpretada per Julia Roberts, qui va guanyar l’Òscar a la millor actriu protagonista per aquest paper.