dimarts, 11 de novembre del 2008

Cenizas del cielo

Cenizas del cielo és una pel·lícula recentment estrenada per la gran pantalla dirigida per José Antono Quirós i interpretada per Celso Bugallo i Gay Piquer.

Narra la lluita d'un vell per tancar la central tèrmica que està a tocar del petit poble asturià on viu. Una història divertida, idealista i molt entretinguda que val molt la pena veure per la seva temàtica, per la força dels personatges i per la recreació pintoresca del tipus de gent retratada.

La pel·lícula no pretén, al meu entendre, obrir un debat sobre si aquest tipus de central ha de romendre obert, si és molt contaminant, si implica la dependència de països subministradors de carbó, si cal apostar per altres tipus de fonts energètiques... simplement fa referència a una situació, la qual desconec si és real, en que una central tèrmica està a escassos metres d'un poble, quelcom intolerable per la salut pública.


A nivell energètic i medi ambiental amaga molts detalls i relfexions dignes de comentar; en definitiva, un encant de pel·lícula rodada en bable.


1 comentari:

Anònim ha dit...

He vist la película i m'ha agradat molt. Es totalment recomanable i s'ha de donar l'enhorabona a l'equip que l'ha feta possible. La central tèrmica existeix, és la de la Ribera de Arriba i el poble és Bueñu. Conec aquella zona i és molt hermosa. Fins i tot la central, jejeje...
Astúries queda ben retratada. Es un país que val la pena. Anau a veurer-la perquè la retiraran aviat.