dimecres, 29 d’agost del 2007

L'ecologia només interessa quan...

L’economia comença a preocupar la gent quan toca l’economia”. Aquesta frase del periodista i historiador Toni Polo, fa referència a que només ens interessa el medi ambient quan les conseqüències del seu deteriorament ens afecten malmetent l’economia de la nostra pròpia butxaca; jo l’ampliaria, ja que si aquesta posa impediments per la pràctica d’alguna activitat de la que ens agradi disfrutar, també ens hi interessarem.

Que hi hagi medusses prop de la costa només m’importa si durant l’estiu em priven de banya’m al mar; només separo les escombraries per evitar una sanció econòmica si l’ajuntament m’obliga a reciclar mitjançant una llei; em posiciono en contra de la construcció d’un bloc d’apartaments a peu de platja si aquest em priva veure el mar des del meu balcó...

Aquest comportament és un insult vers els amants del medi ambient i la gent solidària, atès que estimar la natura és un dels actes d’amor més altruistes que existeix. Aquest col·lectiu de gent amb sensibilitat verda, saben que l’aparició de medusses vora la costa és un símptoma inequívoc de la disminució d’aigua dolça provinent dels rius que van a parar al mar degut l’escassetat de pluges; separen els diferents tipus de residus generats perquè saben la importància de reduir el volum d’escombreries que no són reciclables que van a parar a l’abocador i que quedaran amagades sota terra durant molts anys; desitgen preservar les poques platges naturals i salvatges que deuen quedar sense urbanitzar, joies que aviat desapareixeran degut al turisme massiu i descontrolat...

Dues maneres de pensar, actuar i estimar. Tu tries...

2 comentaris:

zel ha dit...

Entre el que malmenem volent, sense voler, sense pensar i el que fan els pocs que juguen a la ruleta russa amb el món, ho tenim difícil. Et vaig llegint!

zel ha dit...

ja se triar, torno a ser jo, que sàpigues que m'he permès la llibertat de recomanar el teu blog el dia de no sé què del món mundial dels "sonadets" com nosaltres. Salut maco!