dilluns, 27 d’agost del 2007

Voluntat i preocupació ecològica a la Costa Daurada

Com la majoria dels lleidatans que estiuegem a la platja, ho fem a la Costa Daurada, jo concretament a Salou. Aquesta població gaudeix de dues zones molt diferenciades, la part turística (plena de guiris i discoteques) i la part del poble, una zona més tranquil·la que m’agrada molt, que és on tenim l’apartament.

Jo m’he passat la majoria de dies tancat a l’idíl·lica biblioteca estudiant pels exàmens de setembre (el dimecres 29 d’agost ja tinc el primer), així que tampoc titllaré aquest com el millor estiu de la meva vida, però estar a Salou m’agrada molt: al carrer es viu un ambient distès i alegre, té un passeig marítim preciós amb fonts d’aigua (n’hi ha per d’interactives, d’ornamentació, altres fan formes...), té bons restaurants on poder sopar a l’aire lliure, estirar-se a la platja és molt relaxant i banyar-se al mar molt refrescant, Reus i Tarragona estan a un pas per fer turisme...

Una de les principals coses que més m’ha cridat l’atenció són els contenidors de recollida selectiva de Salou, els quals estan enterrats sota terra, de manera que és guanya en estètica i es resol el problema de males olors. Aquest sistema fa un parell d’anys que s’ha implantat, si no recordo malament; però aquest estiu, gràcies a la lectura d’un diari local i d’una visita a Reus, vaig descobrir que la capital del Baix Camp disposa d’un sistema de recollida pneumàtica de residus, on un sistema enterrat que funciona amb aire comprimit s’encarrega de traslladar el residus fins el centre de reciclatge (llegiu l’article de l’Ernest París, regidor de medi ambient de l’ajuntament de Reus). A veure si les demés ciutats agafen Reus i Salou d’exemple en el tema dels contenidors de les escombraries, ja que tots hi sortiríem guanyant.

Per altra banda, atès la meva unió amb la costa daurada i preocupació medi ambiental, abans de marxar vers la platja (on no tinc internet) em vaig assabentar de la problemàtica de la Platja Llarga de Tarragona i les Terres del Baix Gaià que en més d’algun bloc dels amics ecosocialistes.cat han fet esment (en Jordi Solé, en Lluís Suñé o el bloc Alternativa Baix Gaià...) així que em vaig adherir a la Plataforma Salvem la Platja Llarga (la web aquí).

M'ha sorprès gratament la gran consciència, preocupació i voluntat ecològica que la gent d’aquestes terres. Enhorabona!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Carles,

M'alegro dels comentaris i la visita que m'has fet el blog. La veritat és que a nivell personal estic en una etapa apassionant amb altes responsabilitats. Simplement espero saber estar a l'alçada.
Bé aprofito per a saludar-te cordialment.

Ernest París
Reus