dimarts, 9 de juny del 2009

Sense nuclears i sense notar-ho

En els darrers setmanes s'ha produït un fet que probablement els defensors de l'energia nuclear haurien de valorar i opinar al respecte: les centrals nuclears d'Ascó I i II i la de Vandellós II han estat parades durant varis dies.

Els motius són que Ascó I i VandellósII estan éssent sotmeses a les càrregues de combustible programades i Ascó II degut a un nou incident de seguretat.

Tal i com diu en José Luis Gallego en el seu bloc, la pregunta és: ara que les tenim totes paradetes i que s'ha pogut comprovar com a Catalunya som capassos de viure sense elles, no les podríem començar a desmuntar i evitar així més problemes?


3 comentaris:

Eduard Muntaner Perich ha dit...

Ja és ben veritat. Bona reflexió!

Asimetrich ha dit...

Doncs sí. Si no calen qualsevol discussió o debat sobra.

Anònim ha dit...

Evidentment no teniu clar com funciona la xarxa elèctrica ni els subministres de potència. Quant es realitza la càrrega de les centrals nuclears s'han d'implementar més tones de residus de recursos primaris a les tèrmiques produint moltes més tones de CO2 a l'atmòsfera. Jo estic a favor de l'energia nuclear però només com a energia de transició a un sistema de producció energètic més eficient.