dijous, 19 de març del 2009

Protegim l'horta de Lleida

Darrerament es pretén impulsar Lleida com la capital de referència agroalimentària de Catalunya; el campus d'agrònoms és el més important i gran de la ciutat, s'ha impulsat el Parc Científic Tecnològic Agroalimentari de Gardeny, la fira de maquinaria agrícola de Sant Miquel és tot un referent a nivell nacional i tota la ciutat està envoltada pels quatre costats per extensions d'horta.

Per aquests motius m'extranya que certs partits polítics estiguin a favor de fer passar una futura variant de Lleida pel mig d'una zona d'especial riquesa econòmica i medi ambiental. Si vertaderament es valorés l'horta de Lleida ningú proposaria que que cap traçat d'una autovia passés pel ben mig d'ella, i més quan no costa res fer-la passar uns quants quilòmetres més al sud, on acaba l'horta.

Aquesta zona marca la fesonomia especial de Lleida que la fan diferent a la resta de capitals catalanes i permet la vida d'animals en perill d'extinsió que han trobat en aquesta zona verda un refugi ideal per desenvolupar-se.

Per aquest motiu recolzo la Plataforma Protegim l'Horta de Lleida en la seva lluita en contra de que la variant sud no afecti terrenys de d'aquest tresor verd propietat dels pagesos lleidatans. La web de la plataforma aquí i si voleu llegir el seu manifest aquí.