divendres, 12 de desembre del 2008

El conte de mai acabar

Al llarg del 2007 el Panell d'Experts sobre Canvi Climàtic de les Nacions Unides van el·laborar el Quart Informe sobre el Canvi Climàtic, document on per fi es demostra científicament l'existència d'un canvi climàtic on l'home és el principal responsable.

Al febrer de 2007 les Nacions Unides van fer públic aquest informe a Paris i al novembre del mateix any és van reunir a València tots els científics de l'ONU amb la finalitat d'aprovar el document. Abans d'acabar l'any, Bali (Indonesia) va ser el lloc on cel·lebrar la Convenció sobre el Canvi Climàtic on els diferents governs del món s'havien de reunir per traçar les accions polítiques en base a l'informe esmentat. Tot just un any després, al desembre de 2008, les Nacions Unides organitza una Conferència sobre el Canvi Climàtic a Poznán (Polònia) per analitzar les mesures preses durant el 2008 i estudiar com els diferents governs hauríen d'afrontar el 2009 amb la intenció d'aplanar el camí vers la cimera de Copenhague de 2009, on s'haurien de revisar els objectius del famós Protocol de Kioto i marcar-n'hi de nous.

El millor lloc on trobar informació sobre les millores a nivell político-europeu és el bloc d'en Raül Romeva, on per exemple m'he assasbentat que es va aprovar no fa gaire la Directiva sobre Renovables que de ben segur aporta coses importants (jo desconec el tema), així com tot aquest seguit de reunions.

Com espectador veig que es realitzen moltes reunions de treball però no se si realment estan servint per res. Des de que es va aprovar el text del famós Protocol de Kioto, totes les convencions polítiques només han servit per confirmar que els objectius inicials de gairebé tots els països no s'assoliran... Esperem que la premsa ens dongui bones noticies però la realitat és que totes les mesures que es pendran queden molt lluny del ciutadà. Estaré atent de les decisions preses per tal de comentar-les.