diumenge, 3 d’agost del 2008

La tonteria humana

Dues petites reflexions per mantindre el bloc mínimamanet actualitzat. En els darrers dies he sentit un parell de noticies que m’han sobtat molt: sembla que per fi es comfirma que Mart té aigua, congelada, però aigua al cap i a la fi; i per altra banda, ahir per la nit sentia per la radio que s’estava plantejant de col·locar una espècie de miralls per reflexar part de la llum del sol que arribar a la Terra per disminuir la radiació solar i així assolir temperatures no tant altes.

Suposo que molts s’alegraran d’aquestes noticies però el pensament que a mi em genera tot això és FINS ON ARRIBARÀ LA TONTERIA HUMANA. Sóm terrícoles (això potser queda una mica còmic), i em de viure d’acord amb el que la Terra ens dona, sense pretendre colonitzar planetes que no ens pertoquen i sense voler modificar les lleis espacials.

I quan gastarem tota l’aigua de Mart què? Un altre planeta? Ja m’imagino la terra envoltada amb algun tipus d’escut per evitat la llum del sol però amb un bon focus artificial per il·luminar la superficie al nostre gust.


2 comentaris:

locarles ha dit...

No és qüestió de colonitzar cap tipus de planeta ni voler modificar les lleis espacials, gràcies aquest tipus d’exploracions la ciència ha avançat molt; quantes coses útils fem anar avui en dia gràcies a les exploracions espacials? Se m’acut el VELCRO, per exemple, o el famós codi de barres que avui en dia veiem en qualsevol producte,... no cal modificar les lleis de la naturalesa però si entendre-les, estudiar-les, i comprendre.

Carles Sampietro Lara ha dit...

Estic d'acord amb tu, el meu breu escrit no anava per aquí, simplement volia dir que agafar aigua de Mart i posar un escut que ens protegeixi dels rajos solars nop em sembla massa raonable.

Estic a favor de la investigació perquè él el motor de la ciència que tant ens fa falta.