dimecres, 15 de juliol del 2009

Desforestació = càncer de pulmó

En els darrers trenta anys l'estat de Rondònia, situat a l'oest de Brasil, ha perdut una tercera part de la seva superficies arbrada. Considerant que l'Amazonia són els pulmons del planeta terra, és fàcil constatar que no anem pel bon camí; com no s'adoptin mesures de manera urgent estem arreglats.

En les dues imatges de satèl·lit a continuació mostrades s'observa la desforestació patida per l'estat de la selva amazònica en només 8 anys. És tan impressionant com lamentable. De vegades una imatge val més que 1000 paraules, així que no cal aportar res més.

(any 2000)


(any 2008)

Vist a la web ecomicrosiervos, aquí.

2 comentaris:

Asimetrich ha dit...

És impressionant. I malgrat l'escalfament global i totes les advertències sobre el perill de la desforestació, continuem fent-ho, increïble.

Per cert, et cito a un post, suposo que no et fa res ...

ateiial ha dit...

És depriment que tot i sabent el que està passant, no sol a l'amazones sinó a tot el planeta en general, la majoria de les persones encara es quedi de braços cruzats.
Ens hem de moure tots!!
Avui en dia hi ha mil formes de comunicar i d'anunciar, una bona forma seria suprimir els cartells, ja que provenen dels mateixos arbres que s'estan tallant, etc.. I ficar més propaganda a internet o a la televisió. Hi han mil anuncis de tot tipus i, en canvi, d'aquests se'n veuen molt pocs.
El plneta terra és la nostra casa, i ami, personalment, no m'agradaria que la destruïssin provocant, així, la pèrdua d'allò que em dóna el que necessito per sobreviure.
Potser tansols tinc 18 anys, i la meva paraula no és res contra tot el poder que emmana de la societat, però estic disposada a lluitar i a alçar la veu per salvar la meva casa, el meu santuari!
Movilitzem-nos!