dilluns, 19 de gener del 2009

ONU: 2009 any internacional de...

La Convenció sobre la Conservació d'Espècies Migratòries d'Animals Salvatges va declarar el 2009 com l'Any Internacional del Goril·la. La idea, promoguda pel Programa de Nacions Unides pel Mediambient (PNUMA), pretén millorar l'hàbitat d'aquesta espècie, en greu perill d'extinció, i contribuir al desenvolupament econòmic de les persones que viuen en el seu entorn. Més info aquí.


Impulsada per la FAO, l'Assemblea General va declarar el 2009 com Any Internacional de les Fibres Naturals. L'objectiu principal és el de realçar la importància de les fibres naturals per així enfortir la seva demanda i contribuir a un benestar més gran dels agricultors que produeixen fibres. Més info.

I Finalment, el 2009 és també l'Any Internacional de l'Aprenentatge sobre els Drets Humans, dedicat a realitzar activitats per ampliar i aprofundir l'aprenentatge, amb la intenció d'intensificar la promoció i la protecció de tots els drets humans i llibertats fonamentals.

1 comentari:

Eduard Muntaner Perich ha dit...

Sí, aquest 2009 ve carregadet...

També s'hi ha d'afegir que és l'any de l'Astronomia, que em sembla que ja vas comentar. I també l'any europeu de la creativitat i la innovació.

Gràcies per la informació!