divendres, 11 de juliol del 2008

Universitat Catalana d'Estiu de Ciències de la Natura

La Universitat Catalana d'Estiu de Ciències de la Natura (UCECN) va nàixer formalment l'any 2004 impulsada per la Universitat Catalana d'Estiu, la Institució Catalana d'Història Natural, l'Escola i l'Estació Biològica de l'Aiguabarreig. Ja en la seva primera edició fou un èxit i en l'actualitat participen cada any uns 150 alumnes, que reben classes dels millors experts en ciències de la natura dels Països Catalans, Europa i Amèrica.

La UCE de Ciències de la Natura és en primer lloc possible gràcies a l'empenta de l'Ajuntament de Seròs i el recolzament de la Diputació de Lleida. I hi donen suport un extens ventall d'entitats científiques i acadèmiques de casa nostra, Europa i Amèrica.

La Universitat té dues vessants: l'edició d'estiu, que acull en paral·lel durant juliol un important ventall de cursos de diferents temàtiques, acompanyats de tallers, excursions naturalistes, conferències, congressos i tota mena d'activitats sempre al voltant del medi natural. L'altra vessant són els cursos que es desenvolupen al llarg de l'any agafant un cap de setmana al mes. Són programacions molt més extenses que cerquen formar experts en diferents àmbits com la recerca de la geologia, o els diferents grups de la fauna i la flora, la gestió o la divulgació.

S'afegeixen camps de treball, campaments d'estudi a Catalunya i Amèrica i, fins i tot, campaments d'estiu al voltant de la natura per a xiquets i joves, a més de simposis, jornades, congressos i conferències tant a l'Aiguabarreig –el seu marc natural- com arreu d'Europa, en col·laboració amb organitzacions i universitats de tot arreu.