dimarts, 11 de setembre del 2007

Enginys Solars

Us recomano un llibre ideal per tots aquells que us agrada fer muntatges amb les mans; es titula Enginys Solars, el seu autor s’anomena Jose María Jiménez, també conegut com el Súper, i és de l’editorial Pamiela. El llibre és un manual senzill i molt clar sobre el muntatge d’artefactes que funcionen gràcies al sol, com per exemple un forn solar (fotografia), un pasteuritzador, un rellotge de sol, un destil·lador, una dutxa... La idea és adonar-nos de la gran utilitat, energia i opcions que el sol ens ofereix combinant-la amb l’ús de materials reciclats o reutilitzats. A més, també s'expliquen els fenòmens físics per entendre bé el funcionament d'aquests enginys.
Si us interessa podeu demanar l’exposició itinerant d’Enginys Solars trucant al 948 800 811; l’exposició inclou panells il·lustratius amb dibuixos explicatius i les maquetes reals de l’enginy que es descriuen al llibre. Val molt la pena, tot i que us aviso que contractar-la costa entre 1000 i 1200 euros, si no m’equivoco; no se si és un preu molt elevat o no, potser sí, però això ja inclou el transport i el seu muntatge.

El passat més de març vaig tenir l’oportunitat de gaudir de l’exposició en primera persona a Saragossa; una companya va muntar l’exposició dintre d’un programa d’educació medi ambiental per estudiants de secundaria i vaig fer de guia de l’exposició durant un parell de dies. Simplement sensacional!!