dijous, 27 de setembre del 2007

Caravana dels Drets Humans

El Consell General d’Advocats d’Espanya ha muntat la Caravana dels Drets Humans, una exposició itinerant que pretén difondre i conscienciar la gent que aquest dret bàsic i universal en moltes situacions és viola i no és respecta: en el nostre dia a dia mitjançant maltractaments de gènere, discriminacions per tendències sexuals, despreci pel color de la pell..., o exemples tan esgarrifosos en països encara molt endarrerits tecnològica i culturalment com l’ablació, abolició del deute extern, maltractament de refugiats de guerra...


L’exposició és ràpida de veure; està formada per cinc contenidors: en el primer, dades, xifres i fotografies; en el segon, podreu seure sobre una reproducció d'un cayuco i es projectaran curts i noticies sobre immigració; en el tercer, situacions de violació de drets humans en el nostre propi país; en el quart, a les fosques escoltareu una discussió i maltractament d’un home vers la seva esposa; i en el darrer podreu deixar el vostre missatge per escrit si teniu rés a dir o si us voleu fer sentir.

Aquest diumenge la caravana és despedeix de Saragossa i visitarà abans d’acabar l’any les ciutats de València, Màlaga, Albacete i Madrid. Com a curiositat, al final de l’exposició ens van obsequiar amb un llibre en miniatura de la Declaració Universal dels Drets Humans de les Nacions Unides. Per més informació, aquí.