dissabte, 1 de novembre del 2008

El legado de Luna

El legado de Luna és un llibre que relata la història verídica de Julia Butterfly Hill, una noia de vint i escaig anys d’Estat Units que va romandre dalt d’un arbre durant 2 anys amb la finalitat de posar fre a la desforestació insostenible i abusiva que l’empresa Pacific Lumber estava duent a terme en un bosc californià prop de la ciutat d’Stafford.

Luna és l’arbre protagonista de la història, una secuoia de 50 metres d’alçada on Julia Butterfly Hill va viure en una plataforma minúscula. En el llibre descobrireu què és això de la tala excessiva, els efectes sobre l’entorn, l’agressiva oposició dels treballadors de l’empresa i les vicissituds que va sofrir en la seva estada entre les branques d’aquesta secuoia centenària.


El llibre està escrit per ella mateixa, així que no presenta una escriptura molt literària, però els ecologistes gaudiran amb aquesta història de lluita pacífica per un ideal com és defensar pel medi ambient.

Julia va pujar dalt de l’arbre el 10 de desembre de 1997 i s’hi va estar fins el 18 de desembre de 1999. Diuen que a peu de Luna han posar algun tipus de cartell o distinció i no puc evitar que per la meva ment passi la idea de visitar aquest arbre tant especial; potser un 29 d’agost, Dia Mundial de l’Arbre, sigui la millor data per retre-li un homenatge.

1 comentari:

Albert ha dit...

Com el llibre el baró rampant d'Italo Calvino, temes semblants epoques diferents, en aquest llibre era una rebel-lió a la seva familia.
Està clar que era un llibre....i no un cas veridic....